En atypisk forsker med et stort drive

Jens Bo Holm-Nielsen, lektor og sektionsleder, AAlborg Universitet, Esbjerg 

Sektionsleder i Energi ved Aalborg Universitet i Esbjerg, Jens Bo Holm-Nielsen, har efterhånden mange titler på CV’et.

En af dem, Jens Bo Holm-Nielsen er særligt glad for, er konferencevært. En titel, som han nu har haft i mere end 20 år. I januar 2018 er han igen vært for en konference, når Bioenergimessen LSBL2 interreg projektkonference afholdes under NutriFair 2019 i Messe C.

”Nu giver jeg dig et lidt atypisk svar. Jeg kan slet ikke lade være,” fortæller Jens Bo Holm-Nielsen. At dyrke det faglige, skabe netværk og tiltrække viden på højeste niveau ligger dybt i ham. En passion der har givet den 64-årige forsker og centerleder for Center for Bioenergi en lang række samarbejdsmuligheder, faglige rejser og gode oplevelser. Eksempelvis samarbejdet med Flensborg Universitet om Baltic Biorefinery Symposium i 2007, der blev gentaget i 2009 og 2011 i Flensborg og Esbjerg.

Samarbejdet giver et kvalitetsløft

Samarbejdet med Inspiring Denmark begyndte i 2011. Et samarbejde Jens Bo Holm-Nielsen ser som et symbiotisk samarbejde. ”Førhen har vi selv skullet løfte mere med layout, design og hele infrastrukturen. Det har givet et kvalitetsløft, da Inspiring Denmark kan supplere med det, vi andre ikke har tid til. Du ved, forskere har ikke tid til alt det udenoms, der giver krop og sjæl. Det er i forvejen arbejde ud over. Her kan Inspiring Denmark gøre det lækkert, kommunikere på en professionel måde og undersøge, hvad området og byen har at byde på kulturelt. Det har vi ikke helt så stor indsigt i – jeg har altid godt kunnet lide det faglige. Jeg laver den faglige ramme og finder indlægsholderne.”

”Jeg bruger konferencer og events som en platform for kommunikation.”

Det er netop hele netværksidéen og kommunikationssiden af konferencen, der tænder noget i Jens Bo Holm-Nielsen. Sammen med Project Manager ved Inspiring Denmark, Christian Adelhardt, bød han ind på European Biomass Conference & Exhibition (EUBCE) men tabte. ”Jeg bruger konferencer og events som en platform for kommunikation. Det var meget tæt på med EUBCE, men de vil kun være i europæiske hovedstæder. Derfor var jeg i stedet dybt involveret i planlægningen i Bella Center. Biogas er stort i Danmark. Derfor fik vi interessante, internationale partnere med ud til Nature Energy’s nye, store biogasanlæg i Holsted. Det gav god branding af det syddanske arbejde.”

Et samarbejde der nytter

Netop koblingen mellem forskning og business er en drivkraft for Jens Bo Holm-Nielsen. Han har gang på gang udnyttet spændingsfeltet i udviklingen af nye konferencer og møder. ”Jeg er lidt en atypisk forsker. Jeg vil gerne se business og dansk knowhow eksporteret. Vi har vedvarende energi, teknologiske løsninger og meget andet. Bioenergimessen med hovedfokus på biogas og nyeste viden på, hvordan man videreudvikler og gør det til et lige så interessant eventyr som vindmøller internationalt set!”

“Nu har jeg arbejdet med det i over 20 år, og så trækker jeg nye kolleger med ind, så de kan lære det.”

Bioenergimessen og interreg projektkonferencen er Jens Bo Holm-Nielsens næste samarbejdseventyr. Her har den driftige forsker skabt samarbejde med Kris Vetter fra BioenergiMAGASINET, Messe C i Fredericia og Foreningen Biogasbranchen gennem flere år. Et stærkt samarbejde, der nu udmunder i konference og bioenergiudstilling af nyeste innovative løsninger til januar. ”Det er nærmest et naturligt samarbejde. Det passer mig rigtig godt, at det ligger i center point af Syddanmark.”

Vi tager hver vores del

Jens Bo Holm-Nielsen ved godt, at arbejdet med konferencer betyder ekstra arbejde for alle involverede. Det er dog ikke noget, han ser som byrde: ”Jeg oplever det som værende sjovt og inspirerende. Nu har jeg arbejdet med det i over 20 år, og så trækker jeg nye kolleger med ind, så de kan lære det. Christian [fra Inspiring Denmark] giver også noget til det samarbejde. Og det tunge bliver jo fordelt ud på mange – måske 3-4 organisationer. Så tager vi hver vores del.”

“Der er mange muligheder!”

Den idérige forsker har da også allerede nye visioner. ”Sådan nogle erhvervs- og businesskonferencer burde der være flere af i Syddanmark, der er mange ting at løfte. Vi har Messe C, LEGOLAND, Danfoss, ROCKWOOL og mange andre branchetunge virksomheder. Og også Inspiring Denmark, faglige organisationer, universiteterne osv. Dem vil vi da også gerne engang lave noget sammen med til verdensmarkedet. Energieffektive løsninger, energibesparelser, og vedvarende energi – vind, sol og biogas. Verdensmarkedet er nærmest umætteligt med solide løsninger. Der er mange muligheder! Nu viser vi en af dem i januar.”

FAKTA

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme. Vi arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark i samarbejde med blandt andet forsknings og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner. Vil du også være konferencevært? Læs mere her.