Dorthe S. Nielsen, sygeplejerske, Indvandrermedicinsk Klinik, OUH

Dorthe S. Nielsen 

5-dorthe-web
Dorthe S. Nielsen
Sygeplejerske på Indvandrermedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital, lektor ved Syddansk Universitet samt docent på University College Lillebælt

Vi har stillet tre spørgsmål om internationale konferencer og ambassadørrollen til Dorthe S. Nielsen, sygeplejerske på Indvandrermedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital, lektor ved Syddansk Universitet samt docent på University College Lillebælt.

 .


1. Hvad er din erfaring med internationale konferencer?

”Jeg har været involveret i flere internationale konferencer: En om osteoporose, en anden om tolkning, og senest har jeg været vært for den 5. European Transcultural Nursing Association konference, ETNA2017, der fandt sted i juni.

Sidstnævnte konference havde jeg et forrygende samarbejde og sparring med Inspiring Denmark om, og det lykkedes os at tiltrække deltagere fra 22 forskellige lande, der gav en overordentlig positiv evaluering af både det videnskabelige og det sociale program.
Udbyttemæssigt har vi blandt andet fået et samarbejde med en række forskere på Cypern om en dobbelt ph.d. op at stå. Og vi er i øjeblikket i gang med at rekruttere en amerikansk professor. I det hele taget synes jeg, at jeg kan mærke en stor forskel på før og efter ETNA2017. Jeg er kommet tættere på det internationale netværk, og jeg har fået slået mit navn fast.”

 .

2.Hvordan vurderer du Inspiring Denmarks rolle?

”Inspiring Denmark gør en stor forskel, når en international konference skal tiltrækkes. De er yderst professionelle og står klar med mange gode råd og er eminente at sparre med undervejs. Til gengæld er det min erfaring, at det er vigtigt, at man får fundet sig en dygtig PCO. Vi var desværre ikke så heldige sidste gang, men det har dog ikke skræmt os fra at afvikle flere konferencer i fremtiden. Vi er allerede klar på at ansøge om en ny, og også denne gang skal Inspiring Denmark involveres.”

 .

3. Hvorfor valgte du at takke ja til at blive ambassadør for Inspiring Denmark?

”Man siger ikke nej til Kim Brixen. Nej seriøst, så er Kim Brixen en meget visionær mand, og det giver god mening at fungere ambassadør for Inspiring Denmark. Jeg får ny indsigt i tingenes sammenhæng – fx at der er god fornuft i også at tænke kommercielt omkring hoteller, restauranter og oplevelser, når man vil forsøge at tiltrække internationale konferencer. Det er ikke blot det faglige indhold, men den samlede pakke af det faglige og sociale program, der ofte er afgørende, når en konference vælger lokation.”

.

Læs mere om Dorthe S. Nielsen og hendes arbejde her.