Kasper Hallenborg, Institutleder, Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, SDU

Kasper Hallenborg 

3-skarpe-til-Hallenborg
Kasper Hallenborg
Institutleder ved Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet

Vi har stillet tre spørgsmål om internationale konferencer og ambassadørrollen til Kasper Hallenborg, Institutleder ved Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet.


1. Hvad er din erfaring med internationale konferencer?

Jeg har selv deltaget i mange konferencer gennem årene, selvfølgelig primært i min forskertid. Det gav mig et godt indblik i de elementer, der er vigtige for, at en konference fungerer.

Blandt andet var jeg involveret i planlægningen af en større international konference i Odense i 2010, AAL Forum. Det gav mig et fornuftigt indblik i, hvad der fungerer godt, og mindre godt, når man er vært for en konference.

2. Hvordan vurderer du Inspiring Denmarks rolle?

Jeg synes, at det er enormt givtigt og vigtigt. Det hjælper forskerne med at komme ud over nogle af de barrierer, der kan være, når man er konferencevært. For universitetet, her særligt forskerne, er der jo mest fokus på det faglige i en konference, men det er jo kun én brik i at skabe en succes.

For at skabe et samlet billede af, hvad Syddanmark kan tilbyde som værtsområde, er det vigtigt at trække på Inspiring Denmarks kompetencer og tilbud. På den måde er Inspiring Denmark med til at facilitere erfaring og vidensudveksling på tværs af konferencer og forskellige fagligområder. Hvilket kan være meget inspirerende, så man ikke er for ”låst” inden for sit fagområde.

“Det var noget, jeg rigtig gerne bidrage til.”

Her oplever jeg et rigtig godt og meget professionelt samarbejde med Inspiring Denmark. Vi arbejder lige nu på tiltrækning af robotkonferencer, som jo betyder meget for det område, som jeg har fokus på.

3. Hvorfor valgte du at takke ja til at blive ambassadør for Inspiring Denmark?

Det var noget, jeg rigtig gerne bidrage til. Hvis jeg kan bruges i en sammenhæng omkring arbejdet med at trække en konference til Syddanmark, vil jeg gerne det.

Og samtidig ser jeg det som en god samarbejdsmulighed. Inspiring Denmark vil jo også kunne hjælpe mig og instituttet med at styrke den internationale interesse. På den måde går det jo begge veje.

Billeder: SDU – Det Tekniske Fakultet

 

 

Læs mere om Kasper Hallenborg og hans arbejde på Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, Syddansk Universitet her.