Morten Mejsen Westergaard, klimachef i Middelfart Kommune

3-skarpe- morten mejsen

Vi har stillet tre spørgsmål til Morten Mejsen Westergaard, klimachef i Middelfart Kommune, om arbejdet med klima og rollen som ambassadør for Inspiring Denmark.

Hvorfor er du blevet ambassadør for Inspiring Denmark?

Internationale konferencer har ændret sig meget de senere år. Jeg oplever virkelig, at man nu er meget skarpere end tidligere. Konferencerne tilbyder meget mere end bare videndeling. I dag er de internationale konferencer i højere grad blevet vækst-inkubatorer, hvor man kommer hjem med viden og nye aftaler, der kan skabe vækst og udvikling i samfundet.

Jeg er med til at tiltrække og forære internationale gæster indsigt i de grønne tiltag, som Danmark har at byde på. Danmark kan godt blive big-time vindere i den grønne omstilling, og jeg tror, at vi danskere af og til er lidt for nationale, da vi har et kæmpe uindfriet potentiale for at storme frem med øget omfavnelse af internationale muligheder og grønne ambitioner. Her hjælper Inspiring Denmark med at løfte vores viden op til udstilling i det internationale vindue, og det vil jeg virkelig gerne bidrage til.

 

Hvordan hænger dit arbejde sammen med det arbejde, som Inspiring Denmark laver?

Helt kort, så vil jeg gerne være med til at redde verden og skabe en grøn fremtid. Klimaviden og ambitioner skal vandre langt på kort tid. Og viden forpligter. Viden om, hvordan vi sammen kan løse den grønne omstilling, kræver samarbejde.

Klima er i den grad et internationalt problem, der kræver internationalt samarbejde. Lige såvel som jeg kan tilbyde grønne danske løsninger, så er der altså også helt vildt fede udenlandske teknologier, erfaringer og viden, som vi kan lære vildt meget af. Som ansat i en af Danmarks førende klimakommuner, er det afgørende at skabe og udvikle løsninger i et internationalt miljø.

De evner, man udvikler i internationale sammenhænge, er sådan noget som initiativ, kulturel forståelse, forhandlingsevner, mod, udsyn, problemløsningsevner og sociale kompetencer. Og det er kompetencer, som enhver organisation er vilde med at udvikle og have in-house.

 

Hvad kan du især bidrage med til Inspiring Denmarks arbejde?

Jeg kan være med til at sætte fokus på den grønne omstilling. Ud over at vi som danskere og nation kan prale med en masse viden på det grønne område, så kan vi også bidrage med vores danske organisationsmodel. Vi har mulighed for at skabe synergi til udenlandsk teknologi. Og hvis vi formår at koble forskellige teknologier og viden med eksempelvis den danske organisationsforståelse og udenlandsk teknologi, så kan den grønne omstilling gøres billigere, bedre og hurtigere.

Hvis vi skal løse opgaven med den grønne omstilling, så skal det gøres billigere samtidig med, at det skal gå stærkere og øges i volumen. De gode ideer vokser bedre til internationale konferencer, end de gør hjemme i kælderværkstedet. Derfor er arbejdet, som vi laver med Inspiring Denmark så vigtigt.