17. June 2019

3 skarpe til ambassadør Rasmus Anker-Møller

3-skarpe_rasmus

Vi har stillet tre spørgsmål om internationale konferencer og ambassadørrollen til Rasmus Anker-Møller, direktør for Det Syddanske EU-kontor, Syddanmarks indgang til EU.


Hvad er din erfaring med internationale konferencer?

Vores kontor i Bruxelles har været inde over nogle forskellige ting, og vi arbejder jo internationalt med Syddanmark, så på den måde har vi indimellem nogle kontaktpunkter med jer.

Jeg vil beskrive vores erfaring som først og fremmest internationale konferencer i bred forstand. Vores kontor er ofte involveret i arrangementer, men det er først og fremmest uden for Syddanmark. Vi afholder også af og til internationale konferencer. Når vi på den måde er involveret direkte, altså f.eks. arrangerer dem, er det mest i Bruxelles for at sætte fokus på de syddanske styrkepositioner uden for Syddanmark.

Vi deltager også ofte på områder, der flugter med de styrkepositioner. Og det er jo i høj grad som deltagere, at vi har erfaringer.

Vi har dog i et vist omfang en finger med i spillet fra tid til anden hjemme i Syddanmark, men det er sjældent os, der er den ledende part. Vi kan være dem, der hjælper med at få tingene til at ske ved at sætte kontakten op til dem her i Bruxelles. Det vil typisk være noget med at interagere med beslutningstagerne hernede. Vi gjorde det f.eks. med Maritime Days for nogle år siden.

.

Hvordan vurderer du Inspiring Denmarks rolle?

Når vi har kunnet indgå i de her samarbejder og kunnet få tingene til at glide, har Inspiring Denmark altid været med inde over.

Min opfattelse er, at Inspiring Denmark er proaktive, opsøgende og gode til at binde enderne sammen. Det er en vigtig og uvurderlig rolle, og jeg oplever medarbejderne som dygtige og vidende.

.

Hvorfor valgte du at takke ja til at blive ambassadør for Inspiring Denmark?

Jamen det gjorde jeg, fordi det var en ære at blive spurgt, om man ville have den rolle. Jeg er måske ikke den mest oplagte, da mit daglige arbejde er uden for Syddanmark. Det er sjældent sikringen af konferencer til Syddanmark, der er mit hovedfokus.

Men jeg tænkte, at det var spændende område, et spændende netværk og nogle interessante arrangementer – måske lidt egennyttemaksimering? Og hvis jeg så kunne hjælpe og fremme Inspiring Denmarks vigtige arbejde ville jeg gerne gøre det.

.

Læs mere om Rasmus Anker-Møller og Det Syddanske EU-kontor i Bruxelles her.

 


Vil du møde flere ambassadører?

Mød Inspiring Denmarks ambassadører her.

.

FAKTA

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme. Vi arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark i samarbejde med blandt andet forsknings og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner.

Læs mere om Inspiring Denmarks arbejde her.

.