21. August 2020

3 skarpe til ambassadør Helle Adolfsen

Portrætfoto af Helle Adolfsen, sygeplejefaglig direktør, Sygehus Lillebælt

Vi har stillet tre spørgsmål om rollen som ambassadør og internationale konferencer til sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen, Sygehus Lillebælt:

Hvad giver det dig at være ambassadør for Inspiring Denmark?
Jeg er stolt over og beriget med at være en af Inspiring Denmarks ambassadører. Det er et netværk af dygtige og engagerede mennesker, som sidder i indflydelsesrige positioner, som arbejder for en fælles sag: nemlig at tiltrække og skabe rammer for internationale konferencer i Region Syddanmark. Det er et formål, jeg gerne vil arbejde aktivt for, sammen med andre engagerede kolleger på tværs af den offentlige og private sektor.

Jeg bliver glad, når det lykkedes at få en konference her til Region Syddanmark, for jeg synes, vi har så meget at byde på.

Hvad er Sygehus Lillebælts interesse i at være involveret i internationale konferencer?
Vi har mange dygtige ledere, medarbejdere og forskere, som deltager i internationale konferencer, enten med oplæg, som deltagere i workshop eller bare for at indhente ny viden og få nye relationer til kolleger rundt om i verden.

Til næste sommer skal vi være værter for en større internationalt konference. Det ser jeg meget frem til. Viden forpligter, og vi har en interesse i også at være værter ved internationale konferencer. Fordi vi gerne vil og fordi vi kan… med god hjælp fra Inspiring Denmark.

Hvorfor er internationalt værtskab vigtigt?
Grundlæggende mener jeg, at vi i Danmark kan finde inspiration i at samarbejde med fagfæller fra andre lande. Vi har meget at lære, og vi har meget, som andre kan lære af os og sammen kan vi måske finde nye veje. Vi er et lille land, som trods størrelse har dygtige fagfolk, som er anerkendte på den internationale arena. Vi rejser gerne ud, men jeg mener også, vi skal være gode værter for at styrke viden og samarbejde om vigtige emner på tværs af landgrænser. Derfor er det vigtigt, at vi i Region Syddanmark tager initiativ til og kan facilitere internationale konferencer – primært for at skabe gode rammer for at fagprofessionelle kan mødes, men også for at markedsføre Syddanmark som helhed.

Vil du møde flere ambassadører?
Læs mere om og mød Inspiring Denmarks ambassadører her.