5. March 2018

3 skarpe til ambassadør Erik Jørs

3-skarpe-erik-joers

Vi har stillet tre spørgsmål om internationale konferencer og ambassadørrollen til Erik Jørs, overlæge, master og ph.d. i International Sundhed hos Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik, Odense Universitetshospital.

 


1. Hvad er din erfaring med internationale konferencer?

”Jeg var sidste år vært for den internationale konference ”International Scientific Conference and Workshop on Occupational Health and Safety in Formal and Informal Mining”. Det er den hidtil eneste konference, jeg har været vært for, og den blev arrangeret med stor hjælp fra Inspiring Denmark. Særligt i opstartsfasen var de rigtig gode til at finde både hotel og konferencested, og så havde de et væsentligt øje for det sociale program, der også er meget vigtigt til konferencer. Konferencen gik heldigvis rigtigt godt – ikke mindst fordi jeg fik stor opbakning af bl.a. ICOH (International Commission on Occupational Health), Nordisk Trænings Institut i Arbejdsmiljø og Danmarks Nationale Forskningscenter i Arbejdsmiljø foruden OUH og SDU som sikrede os en pæn deltageropbakning.”

 

2. Hvordan vurderer du Inspiring Denmarks rolle?

”Inspiring Denmark er rigtigt gode i opstartsfasen til en konference. De er behjælpelige med at finde hoteller og konferencesteder og det mere PR-mæssige materiale – heriblandt at udarbejde logoet for konferencen. De er rigtig gode til at motivere og har et vigtigt blik for, at det sociale program til en konference skal vægtes højt. Det var en rigtig positiv oplevelse, som i hvert fald ikke har afskrækket mig for at være vært en anden god gang. Faktisk har jeg allerede en mulig konference i tankerne.”

 

3. Hvorfor valgte du at takke ja til at blive ambassadør for Inspiring Denmark?

”Det gjorde jeg, fordi jeg trængte til at få et spark bagi for at komme i gang med værtsrollen. Som ambassadør bliver du inviteret med til forskellige ambassadørarrangementer, hvor du hører, hvordan andre har grebet værtsrollen an. Og du får i det hele taget nogle gode input til det. Det sætter dig også i en form for gæld til dem.

Jeg følte mig forpligtet til at levere en modydelse til alt det, jeg fik. Og det er kun sagt i ordets allerbedste mening. For jeg havde virkelig brug for det spark eller skub ud over kanten. Og heldigvis gik det jo rigtigt godt. Ambassadørrollen har været med til at give mig et større fagligt netværk, og så tror jeg på – uden at have konkrete beviser – at ambassadørrollen giver mig en ekstra faglig kvalificering.”

Læs mere om Erik Jørs og hans arbejde her.

 


Vil du møde flere ambassadører?

Mød Inspiring Denmarks ambassadører her.