26. March 2019

Stærkt samarbejde sender førende ingeniører til syddansk hovedstad

alsion2

Verdens førende ingeniører mødes i den Sønderjyske hovedstad, når den 13. udgave af årskonferencen IEEE CPE POWERENG slår dørene op til en verden af elektronik.

Takket være et stærkt samarbejde endte konferencen i Nordens hotspot for effektelektronik.

Det er en stor sejr! Ikke blot for SDU, Sønderborg og grænsesamarbejdet, men for hele Danmark og Slesvig-Holsten-området, udtalte vært for konferencen Kasper M. Paasch, da den blev vundet til Sønderborg i 2018.

Og nu er tiden inde til at åbne dørene. D. 23.-25. april mødes Ingeniørsammenslutningen, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), på Syddansk Universitet i Sønderborg. Anledningen er den 13. udgave af den internationale konference IEEE CPE POWERENG, hvor førende akademikere, forskere, ingeniører, konsulenter og virksomheder inden for elektronikområdet samles.

Konferencen fangede Kasper M. Paaschs interesse – særligt pga. emnet, men også størrelsen.
”Det begyndte med en artikel, vi gerne ville have med på konferencen i 2017 i Spanien. Her tænkte jeg, at størrelsen var god til Sønderborg. Med 120 deltagere kan man lettere få gode kontakter, hvilket gør det lettere at lave samarbejde. Det er svært at lave projekter med folk, man ikke kender, og det er svært at lære folk at kende, når der er 1500 deltagere” understreger Kasper M. Paasch.

.

Syddansk samarbejde er nøglen til succes

Til hverdag er Kasper M. Paasch lektor, projektleder og ph.d på Mads Clausen Instituttet på Syddansk Universitet i Sønderborg. Her er han initiativtager og tovholder for CPE POWERENG-konferencen. En stor opgave, hvor han bl.a. har haft glæde af Inspiring Denmarks hjælp i budprocessen.

”Morten Olstrup har hjulpet meget med præsentationer, vores call-for-paper og fået det til at se indbydende og flot ud. Vi er nået frem til en fin balance mellem reklame og de her konkrete facts, som ingeniører godt kan lide,” griner konferenceværten.

Konferencen sker på baggrund af et unikt og stærkt samarbejde. Interreg 5a-projektet PE: Region arbejder på tværs af den dansk-tyske grænse, det lokale erhvervsliv og Sønderborg Vækstråd og styrker på den måde blandt andet arbejder med elektronik.

”Det er et nøglefokus for os. Vi skal styrke effektelektronik i hele området; fra Lübeck op til Vejle og over til Roskilde. Ved at vi arbejder så godt sammen, bygger vi en stærk modpol til Sydtyskland, hvor de også er stærke inden for området og tiltrækker mange ingeniører. Det er ikke kun fordi det er sjovt og spændende – det er også for at udbygge og styrke arbejdspladser og vækst her i vores region.

 

.

Kontakt mellem industri og forskning

Konferencen giver SDU og deres netværk af forskere fra andre universiteter muligheder for at fremvise state-of-the-art forskning, skabe afgørende partnerskaber og binde bånd mellem forskning og industri.
”Vi arbejder i et holistisk samspil mellem teknologi og design og præsenterer løbende på konferencer.

Virksomhederne følger godt med, men skal altid se tiden lidt an. Det kan jo hurtigt blive en dyr affære, og her spiller midlerne fra interreg-projektet en vigtig rolle. F.eks. arbejder vi med nye typer transistorer af siliciumkarbid, der kan få stor indflydelse på udviklingen af elbiler,” fortæller konferenceværten begejstret.

Forskningen i siliciumkarbid er et af de områder, der vil blive præsenteret på CPE POWERENG. Med 15 forskellige tracks fra effektelektronik til vindmøller og fra elektromobilitet til elektrificering af fly kommer deltagerne vidt omkring i elektroverdenen. Men det gøres ikke uden et uvurderligt samspil fra en lang række samarbejdspartnere.

”Vi trækker på hele vores netværk i projektet. Nøglepersoner fra både Christian Albrecht Universitetet i Kiel og Aalborg Universitet hjælper os og spiller ind med bidrag til konferencen. Danfoss er også med i arbejdet – blandt andet som sponsor,” fortæller konferenceværten. ”Vi har et godt samarbejde om alt det her, og det er jeg meget glad for! Man laver ikke sådan en konference, hvis man ikke har folk til at hjælpe sig,” fortæller Kasper Paasch, mens der fornemmes et smil i telefonrøret.


FAKTA

IEEE er verdens største ingeniørorganisation. I planlægningen af en konference under dem, arbejder værten efter et bestemt regelsæt; bl.a. review af artiklerne, der involverer mange eksperter over hele verden.

Læs mere om CPE POWERENG og følg med i den danske kongres her.

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme. Vi arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark i samarbejde med blandt andet forsknings og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner.

Mere information om konferencen via

Lektor, projektleder og ph.d Kasper M. Paasch: paasch@mci.sdu.dk

Project Manager Morten Olstrup: mol@inspiringdenmark.dk

.