17. June 2019

Månedens Mødested: Ro og traditioner midt i den danske pulsåre

HF-bagside-farve-e1560755807683

Midt i landet og tæt på det hele ligger Best Western Plus Hotel Fredericia. En del af Best Western-koncernen, der skaber oplevelser om det gælder familieferien eller deltagelsen i konferencer og messer.

Vi har talt med hotellets direktør Einar Kring om Hotel Fredericias historie, stemninger og oplevelser i midten af Danmark – midt i knudepunktet for industri, viden og udvikling.

 

”Oprindeligt blev hotellet bygget tilbage i 1986 som garnihotel. Det kom til at hedde Hotel Kronprinds Frederik. Navnet blev valgt, fordi hotellet lå op ad messecentret, der dengang hed Dronning Margrethe Hallen. Fordi man lå lige i udkanten af byen byggede man en restaurant på og senere udvidede man med konferencelokaler.

Der var de to ejere, Erik Gram-Sørensen og Erik Jespersen-Skree, der havde det dengang. I 2011 solgte de det 4-stjernede hotel til Halberg Hotels A/S, hvor jeg blev ansat som direktør. Vi renoverede hele hotellet og ændrede en del – for eksempel navnet. Det var blandt andet fordi messecentret havde skiftet navn til Messe C, og så kunne vi understrege, at der skete noget nyt.

Vi udvidede igen i 2017 med 41 værelser og tre lokaler mere. Så i dag har vi 118 værelser totalt, et par restauranter og natklub – alt sammen moderne og tidssvarende.

.

Moderne hotel med 80’er stemning i kælderen

Natklubben i vores kælder var det hotte sted i Fredericia tilbage i slut-80erne. Dengang var det en rigtig natklub. Da jeg så, hvordan den er, tænkte jeg først på Oslo-båden. Det er meget retro og kitsch. Alle os over 40 synes jo, at det er mega sjovt!

Der holdes 80er-fester og fødselsdage med DJ hele året. Hvis der er mange messe- eller konferencegæster tages det i brug til fyraftensøl eller afterparty. Og så bruges den naturligvis til julefrokoster. Der er blevet smidt nogle drinks over disken gennem tiden.

 

Den optimale oplevelse kan sagtens være grøn

Vi kigger på, hvordan kan vi være med til at gå i den retning, samfundet bevæger sig, og behovet er til. For eksempel lave nogle løsninger, der er orienteret mod at reducere i strøm og vand.

Vi har sat solceller på taget, da vi udvidede for nogle år siden, vi har udskiftet pærerne i huset, og vi har installeret ladere til elbiler. Jeg har netop snakket med en, der vil kigge på, hvordan man kan reducere badene med en reminder til gæsten. Det er en balance. Gæsten skal jo have den optimale oplevelse, så vi skal heller ikke gå på kompromis.

 

Den anden del er personalet. Vi motiverer til at reducere i madspild, og at der er fokus på at slukke diverse ting. Jeg tror da alle har det godt med at bidrage positivt. Hvis man sætter sig nogle målsætninger om at reducere, så bliver man glad, når man når i mål.

I forhold til gæsterne er det ikke et totalt top-pick for dem. Men vi kan se, at det er den vej det går. Det er den grønne vej, som alle gerne vil gå.

.

Meget mere end overnatning på farten

Som ene destination er vi primært et sted at sove og nogle gode rammer. Derfor kigger vi på hele nærområdet og ser, hvad der er interessant. Derfor har vi et bredt samarbejde med for eksempel messecenteret, Madsbyparken, Fredericia Idrætscenter og golfklubben.

Vi oplever, at gæsterne bruger det. Og det er klart, at nogle ting er bedst om sommeren – nogle mere i weekenden. Derfor prøver vi at time det. Det er først og fremmest business og konferencegæster, vi lever af. Derudover har vi perioder med ledig kapacitet, hvor vi har nogle ophold, hvor vi så byder ind med andre oplevelser.

Vi præsenterer gerne gæsterne for resten af Fredericia. Fortæller dem, at de kan få en Michelin-oplevelse på Ti Trin Ned eller gå en tur i Voldene og den slags. Vi prøver hele tiden at tænke ind i, hvordan kan vi være mere en én ting. Der er meget at byde på, når man kigger på hele området.

 


En del af et stærkt netværk

Best Western Plus Hotel Fredericia er den del af Inspiring Denmarks partnernetværk. Derfor er de med, når vi præsenterer verden for Syddanmark.

Vil du læse mere om Syddanmarks konferencesteder og partnernetværket kan du trykke lige her.

.