13. October 2017

Der er god energi i Syddanmark i oktober

Top_energi-web

EnerComp 2017 i Esbjerg og Offshore Disruption i Odense vil måske give nogle af svarene på de spørgsmål, der blev rejst på Climate Neutrality Conference i Sønderborg tidligere på måneden.

 

Det er ikke mere end godt en uge siden, at ca. 350 klimainteresserede forskere, brancheaktører, studerende og andre klimaentusiaster samledes i Sønderborg til årets Climate Neutrality Conference.

 

Konferencen viste med tydelighed, at det ikke skorter på idéer og forslag til, hvordan vi kan gå en mere klimavenlig fremtid i møde.

 

Klimavenlig fremtid

Til gengæld var en af fællesnævnerne på konferencen bekymring for mangel på kvalificeret og specialiseret arbejdskraft til at løfte en klimavenlig fremtid. Dette vil blive drøftet, når Aalborg Universitet i Esbjerg inviterer til EnerComp 2017.

 

En konference, der netop handler om energikompetencer, og hvor Inspiring Denmark vil være til stede, ligesom organisationen var til stede under Climate Neutrality Conference i Sønderborg.

 

EM i energiteknologi

Oplægget fra DI Energi er enkelt nok: En fordobling af eksporten af energiteknologi fra ca. 70 mia. kroner i 2015 til 140 mia. kr. i 2030.

 

I dag bærer Danmark titlen som Europamester i eksport af energiteknologi men hvordan sikrer vi, at både kvaliteten og relevansen af de uddannelser, som udbydes, kan føre til ny innovation, der også fremover kan øge eksporten og bidrage til, at Danmark fastholder sin internationale position.

 

Blandt konferencens oplægsholdere finder vi politikere og ledere fra landets største uddannelses- og brancheorganisationer, der vil forsøge at give svar på de spørgsmål.

 

Deleøkonomi og big data

Også i Odense sætter en række af offshore-branchens førende virksomhedsledere og eksperter ord på nogle af fremtidens udfordringer og muligheder, når Offshore-industrien byder på Offshore Disruption torsdag 12. oktober.

 

Her er der blandt andet fokus på deleøkonomi, de-kommissionering og big data.

 

Læs mere om EnerComp 2017:

http://www.sdu.dk/da/om_sdu/byerne/esbjerg/nyheder/enercomp2017_konference_om_energikompetencer

 

Læs mere om Offshore Disruption:

https://www.offshoreenergy.dk/nyheder/offshoreenergydk-tog-fat-om-fremtiden

 

 

Fakta – Inspiring Denmark

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for erhvervsturisme, som gratis hjælper erhvervsliv og forskermiljøer med at trække internationale konferencer til regionen. Her på siden kan du læse meget mere om, hvem Inspiring Denmark er, og hvad vi kan hjælpe dig med.