10. February 2019

Hack konferencen

Hack-83-1-e1549880226837

I januar samlede vi i Inspiring Denmark 20 skarpe fagfolk, ildsjæle og kreative specialister for i 12 timer at hacke konferencekonceptet. Målet var at løfte konferencerne i Syddanmark til nye højder i fremtiden og på den vis forberede os på fremtidens konferencer.

”Hack My Conference” blev en spændende dag i smukke omgivelser, og de 20 deltagere fik sat ord og form på fem nye, skarpe koncepter, der skal danne grundlag for et inspirationsmagasin til Inspiring Denmarks konferenceværter. Med magasinet i hånden skal konferenceværterne fremover være endnu bedre klædt på med ny inspiration og nye idéer, når de trækker viden og vækst til Syddanmark.

En gylden fremtid

Mødemarkedet skabte en omsætning på hele 7,8 mia. kroner i Syddanmark i 2017. Det dokumenterede VisitDenmark i rapporten ”Mødemarkedets økonomiske betydning” fra slutningen af 2018 (læs mere her og læs hele rapporten her). Særligt de internationale konferencedeltagere, der forbruger 70 % mere i døgnet end en gennemsnitlig mødedeltager, bidrager stærkt.

Med udviklingen, nye teknologier og nye generationer af konferencegæster, skærpes kravene til konferencer. Med sloganet “tiden er inde til at mødes på nye måder” skabte vi i Inspiring Denmark derfor rammerne for udviklingen af nytænkning og genskabelse af koncepterne. Et 12-timers hackathon i Volkerts Fylke i Kolding med innovationsbureauet Innovation Lab som facilitatorer var sat i gang.

En forsmag på koncepterne

Koncepterne blev født ud af en generisk model for en ortopædkirurgisk konference, der skulle ombrydes og gentænkes. Der blev arbejdet med opdelingen før, under og efter, ligesom der blev indtænkt elementer, der skal pirre sanserne hos konferencegæsterne, og elementer, der skal fremvise den teknologi, vi er kendte for i Syddanmark.

Nogle af idéerne var; telefonfri tid, live streaming af oplæg, brug af gamification, podcasts og blogs. De endelige koncepter var følgende:

1. Reception is reality: kill your pains, meet the danes. Et koncept der bygger på storytelling og ”hygge”-begrebet.

2. Fairytale meets innovation. Et koncept der spiller på Fyns eventyrlige og hyggelige bindingsværk vs. Fyns højteknologiske tech-udvikling.

3. Into the wild. Et koncept, hvor deltagerne tages ud i naturen, og hvor sanserne pirres og laver samspil mellem ny viden og plads til ro.

4. Bring your body; and remember your brain. Et koncept, hvor tech-udvikling spiller ind fra start til slut gennem VR-briller, deltagerbestemt program og lokale delikatesser.

5. Den ortopædkirurgiske patientoplevelse; patienter er også en slags mennesker. Et koncept, hvor konferencedeltageren følger patientens (klientens) rejse gennem en art rollespil fra start til slut.

De syddanske konferencer i fremtiden

Til at vurdere de fem grupper var dommerpanelet: Per Krogh Hansen fra SDU, Linda Hechmann Lagoni fra D2I og Grete Højgaard fra Messe C. De fem koncepter lå tæt i bedømmelsen, og efter grundig vurdering løb det fjerde koncept med sejren.

Inspiring Denmarks team glæder sig til at introducere konferenceværterne for de endelige koncepter i løbet af foråret og til at arbejde videre med dem. En stor tak til deltagerne på dagen og deres store indsats.

 


Vil du vide mere? Kontakt eventkoordinator Marie Elisabeth Dam på med@inspiringdenmark.dk