12. December 2018

”Vi kan ikke leve af at lave telefonsalg”

47160302_1812483822193923_905326222064484352_o-e1544606936374

Inspiration er vigtig i hverdagen hos os i Inspiring Denmark. Vi inspirerer andre og lader os inspirere. Det sker blandt andet, når vi rejser ud og mødes med andre i vores branche. Project Manager Marie Keller Rademacher er netop vendt hjem fra messen IBTM World i Barcelona. Vi har stillet vores kollega ’3 skarpe’ om, hvad det har givet hende at rejse ud.

 


1) Hvad var målet med at tage afsted?

Målet var egentlig flerdelt. Mit arbejde er i høj grad at være med til at identificere potentielle værter. Derfor var målet først og fremmest at komme ud at møde foreninger, institutioner og virksomheder, som arrangerer eller har værtskabet for internationale konferencer. Ved at møde dem får vi kontakter, vi kan arbejde videre med. Det er vigtigt, fordi vores arbejde ikke er telefonsalg. At få konferencer til Syddanmark er en proces, der i nogle tilfælde kan tage flere år.

Samtidig er det også et mål hele tiden at være opdateret på, hvad der rører sig i branchen. Hvad bliver der talt om? Hvad har de fokus på? Har vi forståelse for behovene, ved vi, hvad Syddanmark skal byde ind med. Ikke som enkeltstående byer eller virksomheder, men netop den samlede og meget varierede pakke.

2) Hvad var særligt ved IBTM World?

Selv om vi står på en stand i en kæmpestor udstillingshal, så er det alt andet end en klassisk eksportmesse. På forhånd er der sat en række møder op á 20 minutter. Det betyder, at en stor del af arbejdet ikke foregår på selve standen. Vi skal forberede os grundigt før IBTM World og det gør vi også. Og så er der hele opfølgningen, når vi kommer hjem. Jeg har lovet nogle mennesker konkrete tilbagemeldinger om mulige steder, hvor de kan afholde arrangementer.

Og så er der masser af inspiration at hente på de andre stande, og ved de speaks, vi også lytter til.

3) Hvad er det vigtigste, du tager med hjem?

Det primære er, at jeg har fået startet nogle gode dialoger med organisationer og virksomheder, der er potentielle i forhold til at vælge Syddanmark som konferencedestination. Dernæst vil jeg sige networking. At dyrke vores netværk og udvide det. Vi deler erfaring og kan godt sige til nabostanden: I havde den konference i Finland, hvad gjorde I der? I det hele taget er det danske og skandinaviske netværk ret fantastisk, fordi vi formår at være ’konkollegaer’. I modsætning til nogle af de andre lande, så har vi åbne stande, og vi kan alle sammen godt hjælpe en kunde over til naboen, hvis vi ikke selv kan tilbyde det, som bliver efterspurgt. Det er virkelig værdifuldt og til alles fordel.


 

FAKTA

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme. Vi arbejder for at tiltrække internationale konferencer til Syddanmark i samarbejde med blandt andet forsknings og uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommuner. Læs mere om Inspiring Denmarks arbejde her.

IBTM er en verdensomspændende messe for møde-, konference og eventindustrien. Læs mere om IBTM her