18. June 2019

IMEX Frankfurt – egen medicin fra en messestand

imex frankfurt

Man siger, at man skal tage sin egen medicin. Og det gør vi i høj grad, når vi er med på messer og konferencer.

IMEX Frankfurt er en af de tre store europæiske messer på mødemarkedet. Derfor er det også et godt sted at være, når vi skal præsentere mulighederne for at afholde en konference i Syddanmark. Og så er det et godt sted at få en fornemmelse af, hvad der rør sig i branchen.

For at tiltrække verden, skal man som bekendt tage ud i den. Derfor var vi igen i år i Inspiring Denmark repræsenteret på IMEX Frankfurt med Senior Project Manager Lene Lysholt og Project Manager Marie Keller Rademacher. Den tredages messe skulle give os mulighed for at suge indtryk og viden til os. Samtidig skulle vi inspirere og motivere dem vi mødtes med og gøre fordele og muligheder ved at lægge deres konferencer i Syddanmark tydelige.

Det er mødet mellem mennesker, der driver os i Inspiring Denmark. Det hele koges ned til det møde og muligheden for at skabe nye forbindelser og udvikling.

.

De fleste projekter begynder med grundig forberedelse

Men vores deltagelse på IMEX Frankfurt kræver meget forberedelse. Og hele processen begynder lang tid før vi overhovedet træder ind i den danske fællestand, hvor en række andre danske virksomheder og organisationer også står.

Udover at vi selv har inviteret relevante deltagere (”buyers”) til at mødes med os, har IMEX et helt system hvor ”buyers”kan booke møder direkte ind i vores IMEX-mødekalendere. Derefter går forberedelsen på møderne i gang.

For hvert af de 42 møder, der var booket i vores kalendere, ser vi bl.a. på organisationens fokusområder, mængden af deres møder og konferencer, mødedeltagerens rolle og baggrund, deres forventninger. Det matcher vi med de Syddanske styrkepositioner, de potentielle syddanske værter og de partnerhoteller og -konferencesteder, vi repræsenterer.

.

Meningsfulde møder kræver arbejde før, under og efter

Vores 42 møder var meget forskellige og med meget forskellige fokus. På de tre dage, vi var på IMEX Frankfurt, mødte vi alverdens brancher; finans, droner, IT, kunst, rent vand, life science og lystfiskeri. Selve konferencerne varierede fra mindre fagmøder til konferencer med 1500+ deltagere.

Nogle af mødedeltagerne ville blot høre om Syddanmark, og nogle ville præsenteres for mulige lokaliteter. Andre igen ønskede information om mulige værter og bidragsydere.

Det afgørende for os som destination er ofte, om vi har et stærkt fag- og forskningsmiljø, der relaterer sig til mødets fokus. Derudover spiller elementer som bæredygtighed, sikkerhed, logistik og renhed også ind. Her har Danmark generelt en fordel. Og så er de specifikke krav til ”venue” (eller lokaliteter) og byernes rammer selvfølgelig også afgørende.

I opfølgningsarbejdet kan vi derfor endnu bedre samle op, da vi har et endnu klarere billede af de enkeltes behov og ønsker. Det er store krav der stilles, når Syddanmark skal præsenteres for verden, men det giver i høj grad mening på den lange bane.

.


Fakta om IMEX Frankfurt

  • IMEX Frankfurt, Europas største mødefagmesse, blev i år afholdt i Frankfurt d. 21.-23. maj
  • Messen havde 14.031 deltagere (inklusive udstillere) og 3.439 udstillende virksomheder fra 172 lande
  • Inspiring Denmark var med på den danske stand sammen med en række andre virksomheder
  • På den danske stand var der 23 deltagere med mødekalendere, og der blev afholdt i alt 355 møder på vores stand
  • Herudover var der seks ”hosted buyer” præsentationer og tre stand præsentationer, der samlet set udgør yderligere ca. 100 buyers

.

Læs mere om Inspiring Denmarks ture ud i verden

Dagbog fra Dubai – med ICCA – International Congress and Conference Association

Vi kan ikke leve af at lave telefonsalg – Til IBTM i Barcelona

Inspiring Denmark på IMEX i 2018

.