16. September 2020

Inspiring Denmark er godkendt som certificeret, grøn turismeorganisation

GTO web

Det eneste forkerte man kan gøre, er ingenting…
Inspiring Denmark er blevet certificeret som grøn turismeorganisation – Green Tourism Organisation (GTO). GTO er en ny, international mærkningsordning for turismeorganisationer, som HORESTA står bag. GTO er en „søster“ til hoteller og konferencecentrenes „Green Key“-certifikat.
Arbejdet med certificeringen blev gennemført med god sparring fra Mikael Holt Jensen, sekretariatsleder i HORESTA

Med certificeringen af Inspiring Denmark påtager vi os vores del af ansvaret for miljøet. Alle vores samarbejdspartnere som hoteller, konferencecentre, kommuner, SDU, OUH med flere arbejder allerede intenst og ambitiøst med bæredygtighed. Derfor var det vigtigt for Inspiring Denmark at støtte op på vegne af erhvervsturismen i Syddanmark. Sammen gør vi det for både miljøet og erhvervets skyld, så vi også i fremtiden kan tiltrække internationale konferencer.

Forretningsmæssigt er det en god idé, da Danmark allerede er kendt som landet, hvor vi ikke blot taler om bæredygtighed, men handler på det og derved skiller os ud. En pionérindsats med grøn omstilling til en bæredygtig fremtid kan være med til at bevare og potentielt set forbedre vores konkurrenceevne. Organisationerne i „møde-Danmark“ er nu alle GTO-certificerede – de fire partnere i MeetDenmark står således bag en samlet, dansk satsning på bæredygtig erhvervsturisme.

„Håndgribelige bæredygtighedsinitiativer som denne certificering er i stigende grad vigtige, hvis de danske destinationer fortsat skal være konkurrencedygtige internationalt. Kravet om bæredygtighed lader til at være en af de få positive ting, som Corona har styrket“
– Birgitte Hee Olesen, direktør for Inspiring Denmark.

Certificeringen
For at opnå GTO-certificeringen gennemførte vi en 360-graders kvalificering af vores miljøindsats, som efterfølgende blev målt og evalueret på 140 punkter. I processen indarbejdede vi, til juryens tilfredshed, tre af FNs i alt 17 verdensmål*:

„Verdensmålene bruges faktisk som nogle strategiske sigtelinjer og rammer på den måde også lidt bredere dagsordener, end de ellers ville. Der kunne sagtens være lidt god læring for andre i den her case. Opløftende læsning.“
– fra juryens uddybning af vores ansøgning

Links
Green Tourism Organization
www.greentourismorganization.dk/

Green Key
www.green-key.dk/

HORESTA
www.horesta.dk/

Grønne møder
www.groennemoeder.dk/

Erhvervsguiden – grøn og bæredygtig virksomhed
virksomhedsguiden.dk/erhvervsfremme/content/temaer/groen_omstilling/

Grøn konference- og event-håndbog (PDF)
aarhusevents.dk/media/22827/groen-konference-og-eventha-ndbog.pdf

* Inspiring Denmarks 3 udvalgte verdensmål:
8 Anstændige jobs og økonomisk vækst
12 Ansvarligt forbrug og produktion
17 Partnerskaber for handling