18. December 2019

Månedens Mødested: Et naturligt mødested i Danmarks have

25.07.2006-116_300dpi-e1575972634221

Hotel Christiansminde ligger ned til vandet og med udsigt over det fynske øhav. Mød direktør for Hotel Christiansminde, Holger Brodersen, der vil guide os hele vejen rundt om et hotel, der bruger naturen som en del af konferenceoplevelsen.


”Naturen er for os et ekstra møde-, gruppe- og samtalerum, og vi glæder os meget over, at stadig flere prioriterer at flytte ud i naturen. Vi kan ikke undgå at inddrage naturen i hverdagen, når gæsterne f.eks. skal ind og ud af husene og værelserne, der ligger med direkte adgang til det fri. Så kommer vi udenfor og mærker naturens forunderlighed – det synes jeg er en af vores fordele.

 

Den udvikling, der er i samfundet med fokus på bæredygtighed og ro, gør, at vi får større forespørgsel fra kunder. Og det er hver gang meget med naturen som omdrejningspunkt.

.

Workshops og pauser med omtanke

Vi tager mere og mere kursisterne med ud i naturen og skaber mulighed for workshops ved vandmøllen eller på terrassen, eller laver frokost i græsset eller på bådebroen. Vi er en del af naturen uden at skulle gøre noget ekstraordinært for det.

Alle vores mødelokaler og værelser har altan eller terrasse, så man kan sidde ude og nyde den sydvendte placering i pauserne. Vi flytter også måltider og kaffepauser derud. Lige nu er det jo den varme kakao, glühwein og æbleskiver, der serveres og gør lykke.

Samtidig er der sejlads og landgangsbro foran hotellet. Det giver mulighed for at supplere med noget ekstra til programmet; om det er øhop, at se produktionen af råvarer, eller hvad der er interessant for konferencegæsterne.

.

Sydfyn som ramme om konferencen

Vi vælger de lokale råvarer og er en del af cittaslow-bevægelsen. Vores kunder spørger ind til maden, og så skal vi kunne fortælle om det. Fyn er Danmarks have, folk kender os for det kulinariske og relaterer i høj grad til det.

Vi har cykler stående til rådighed, så konferencegæsterne kan cykle langs med sundet og havnen i Svendborg og opleve byen. Jeg tror, at vi har en særlig minikoncentration af Danmark i Svendborg – dét Danmark er kendt for ude i verden.

Vi har lidt af det hele her, men vi er ikke særlig gode til at fortælle om vores fortræffelighed. Der hersker en beskedenhed og en tilbagelænethed, selv om vi har en af verdens største geo-attraktioner med 50 små øer inden for rækkevidde i det Sydfynske Øhav. Forhåbentlig en del af den kommende Geopark under UNESCO.

.

Man kan ikke gøre noget alene

Fællesskab og netværk gør os stærkere. Når kommune og erhverv er blevet enige om at man i fællesskab vil hverve internationale konferencer og kongresser, er det vigtigt for os, at bakke op om dem som er bedst til opgaven.

Vi har ikke selv ressourcer eller kompetencer til denne opgave på det internationale kongresmarked. Den ekspertise ligger hos Inspiring Denmark. At synliggøre destinationen, værterne og leverandørerne over for dem som har tradition for at mødes rundt i verden.

Det er vigtigt at formidle viden mennesker imellem, ikke kun i videnskabelige miljøer, men også i erhvervslivet. Det er også et spørgsmål om dannelse og udvikling, når vi får kongresser til Danmark.”


En del af et stærkt netværk

Hotel Christiansminde er den del af Inspiring Denmarks partnernetværk. Derfor er de med, når vi præsenterer verden for Syddanmark.

Vil du læse mere om Syddanmarks konferencesteder og partnernetværket kan du trykke lige her.

.