27. October 2020

Ny konference: BIN Norden 2020

BIN Norden m tekst

– med outreach og legacy-aktiviteter

Temaet for BIN Norden 2020, der er udskudt til marts 2021, er børn og leg. Derfor er det oplagt at lave outreach- og legacy-aktiviteter i forbindelse med konferencen.

Outreach og legacy
Outreach er, når konferencen rækker ud mod lokale samarbejdspartnere som myndigheder, vidensinstitutioner og virksomheder. I BIN Nordens tilfælde er det blandt andet en klynge, Designskolen Kolding og LEGO. Formålet med outreach er at få værdien af konferencen til at gøre nytte for en bredere kreds end de delegerede.

Outreach kan udvikles til legacy, hvis konferencen, sammen med de lokale samarbejdspartnere, får skabt noget, der fortsat eksisterer efter, at konferencen er slut. Sammen får man skabt en blivende merværdi – man efterlader sig en „arv“.

Outreach og legacy er også til gavn for konferencens deltagere:

„Mange deltagere vil gerne gøre nytte ved at bidrage og sætte deres viden og kompetencer i spil. Dermed udvides deres netværk ikke kun med andre konferencedeltagere, men også de lokale samarbejds¬partnere, som de kan influere på“ siger Søren Birkelund Pedersen, der er projektleder og arbejder med outreach og legacy hos Inspiring Denmark

Første skridt i processen med at skabe outreach og legacy er at afholde en workshop. Til dette tager vi for første gang i Inspiring Denmarks regi et nyt værktøj i brug. Du kan læse mere om værktøjet, der er gratis, og hente det her: „Nyt værktøj til outreach og legacy – med links til gratis værktøjer“.

Vil du vide mere om outreach og legacy eller har du brug for hjælp, så kontakt os.

Fakta om konferencen
BIN Norden 2020 konferencen afholdes i samarbejde med Designskolen Kolding, Playful Learning Programme på Københavns Professions Højskole, LEGO House og Billund Kommune. Dag 1 og 2 på konferencen bliver afviklet i LEGO House i Billund, dag 3 på Københavns Professions Højskole.
Målgruppen er forskere, undervisere og andre med interesse for design, leg, uddannelse og forskning i børnekultur. Studerende med relevante projekter opfordres til at indsende bidrag til konferencen.
BIN-Norden er stiftet i 1988. Det er en nordisk sammenslutning, der modtager støtte fra Nordisk Ministerråd. Medlemmerne er primært forskere i børnekultur, men også kunstnere m.fl.

Links
Nyt værktøj til outreach og legacy – med links til gratis værktøjer: inspiringdenmark.dk/nyhedsarkiv/nyheder/nyt-vaerktoj-til-outreach-og-legacy/
BIN Norden 2020 på Facebook: www.facebook.com/BINConference2021/
Designskolen Kolding: www.designskolenkolding.dk/designing-for-play-in-new-nordic-childhood
Playful Learning Programme: playful-learning.dk/