27. April 2020

Ny konference på dansk jord: Unge sportspsykologer fra Europa kommer til Odense

Det er netop blevet offentliggjort, at den internationale konference ENYSSP – European Network of Young Specialists in Sport Psychology bliver afholdt d. 8. – 10. april 2021 i Odense. Det er to unge syddanske sportspsykologiske konsulenter, som har trukket konferencen til Danmark med hjælp fra bl.a. Inspiring Denmark.

Det er første gang, at de to kommende konferenceværter Line Maj Nielsen og Astrid Becker-Larsen har arbejdet med tiltrækning af en international konference. Men for de to sportspsykologiske konsulenter var det oplagt at forsøge at tiltrække ENYSSP – European Network of Young Specialists in Sport Psychology til Odense for at vise, hvad vi danskere kan byde på indenfor vores felt.

Udfordringen er den samme som i mange andre specialiserede felter. Fagfællerne er spredt ud over Europa, og det gør årskonferencer til stedet, hvor man kan mødes og udveksle viden og erfaringer. Derfor har de to kommende konferenceværter på vegne af DIFO – Dansk Idrætspsykologisk Forum taget initiativ til konferencen, som afholdes i samarbejde med Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet.

– For dem, der arbejder med sportspsykologi i Danmark, er det en kæmpe mulighed at møde det internationale fællesskab. Vi håber jo, at kapaciteten på 180 deltagere bliver nået,” siger Astrid Becker-Larsen, sportspsykologisk konsulent og ph.d.-studerende.

Danmark har styrkeposition inden for forskning og praksis

Sammen med sin medvært ser Line Maj Nielsen, vejleder og projektleder ved Syddansk Elite på Syddansk Universitet og bestyrelsesmedlem hos DIFO, frem til at møde sportspsykologer fra hele verden.

– Vi håber at kunne lave en konference, der kan bidrage med nye perspektiver. Så vi håber at kunne vise, hvor Danmark udmærker sig sportspsykologisk inden for både forskning og praksis, siger Line Maj Nielsen.

Undervejs har arbejdsgruppen bag ENYSSP samarbejdet med Syddansk Universitet, hvor konferencen skal afholdes. At kunne fremvise nogle gode faciliteter og rammer regner værterne også med kan styrke konferencen. Og netop muligheden for at holde konferencen ét sted, hvor der ikke er så langt mellem lokalerne, forventer de to værter vil have en positiv indflydelse på konferencen.

At få hjælp til at byde og vinde en konference

Ingen af arrangørgruppens medlemmer havde tiltrukket en konference af denne størrelse før, så støtten fra Inspiring Denmark var værdsat. Både i forhold til forståelse for opgavens omfang, der ligger ud over gruppens almindelige arbejdsopgaver, og samtidig støtte til de helt praktiske opgaver såsom grafik og indhentning af tilbud.

– Samarbejdet med Inspiring Denmark har gjort tiltrækningen af konferencen meget lettere, selvom vi havde en god fornemmelse. Det har været rart at have én, der kunne tage én lidt i hånden. Både i forhold til ansøgningen, men også til at forstå omfanget af det at være konferencevært, siger Astrid Becker-Larsen og Line Maj Nielsen supplerer:

– Det er en stor udfordring at tage sådan en konference ind. Det er spændende at styrke sine projektmæssige kompetencer i facilitering af sådan en proces fra nu, til vi kommer i mål med den. Og så er der netværket, f.eks. ENYSSP. At være en del af det og opleve, hvordan de gør det, det tror jeg, er en stor styrke at få med i bagagen.