15. December 2020

Robot-webinarer i praksis

Danish Academic Society of Robotics

Et forsøg på at tiltrække en international konference om robotter lykkedes ikke i første omgang. Derfor valgte de potentielle værter at lave webinarer for komme ud over landegrænsen. Årsagen til at afvikle som webinarer er derfor ikke, som man skulle tro, Covid-19.

»Danish Robotics Research Webinar Series« er en serie webinarer, hvor Danish Academic Society of Robotics – Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Danmarks Tekniske Universitet – har fremvist deres mest spændende og banebrydende forskning.
Sammen med Wonderful Copenhagen har Søren Birkelund Pedersen fra Inspiring Denmark været med til idégenerering, motivation af partnerskab, samt udvikling af platform og metode for webinarerne.

Se, hvad vi kan
De tre uddannelsesinstitutioner var vært for hver deres webinar. Tilbage er en paneldebat den 27. januar 2021, hvor The Danish Robotics Cluster er vært. Paneldebatten skal skabe forbindelse mellem forskning og robotvirksomheder.
Webinarerne på 90 minutter er en mulighed for, at uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og andre interesserede kan komme med ind i maskinrummet på de danske robot-laboratorier. De afvikles på engelsk for at opfylde deres formål: øge opmærksomheden om, hvad vi kan med robotter og -forskning i Danmark.

Succes
Som moderator havde man hyret den anerkendte danske robotforsker, Henrik I. Christensen, der blandt meget andet er professor i Computer Science på Dept. of Computer Science and Engineering på University of California i San Diego.
Det første webinar havde 140 tilmeldte, og det steg til 200 tilmeldte ved det tredje webinar. Webinarerne er efterfølgende blevet tilgængelige på YouTube, hvor hvert af dem har haft ca. 500 visninger.

Kickstart
Erfaringerne fra robot-klyngens webinar-række har Søren Birkelund Pedersen kunne tage med i sit arbejde med Kickstart-projektets aktiviteter om hybridmøder. Læs mere om Kickstart og status på Kickstart-projektet.

Links
Læs mere om Danish Academic Society of Robotics: dacas-rob.org
Webinarerne på YouTube: www.youtube.com/channel/UC6fa3Brg9Og1tXYrOODmN0A

*tilmelding til robotwebinar med paneldebat: dacas-rob.org/2020/10/08/drrwebseries20/