16. December 2019

Søren fanger hverdagen i byen

Soren-bronserud-publikumsprisen-1

Vinder af publikumsprisen i ”En Stemning af Syddanmark”

Konferencedeltagere fra hele verden skulle sætte deres stemme på dét billede, der fik dem til at fornemme Syddanmark. Konkurrencen om publikumsprisen var stærk, men i sidste ende faldt valget på billedet af en solnedgang i en lille syddansk bygade.

Her i Hans Jensens Stræde ligger de små farverige huse og bader sig i de sidste solstråler, mens folk er på vej hjem fra arbejde, skole – måske hjem fra en konference?


Ligesom mange andre fynboer, var Søren Brønserud omkring København i studietiden og under de første år på arbejdsmarkedet. I 2010 var tiden dog inde til at vende hjem til Svendborg, hvor han er født og opvokset.

“Da vi ventede barn nummer to og havde en toværelses lejlighed på tredje sal, så var der et ønske om at komme tæt på en have og nogle bedsteforældre,” fortæller han med et stort smil.

.

Et glimt af hverdagen – et magisk øjeblik

For Søren er lysten til at tage billeder først kommet i de senere år. Han tænker, at det nok hænger sammen med arbejdet som Teamansvarlig for Event og Turisme i Odense Kommune. Her satte VisitOdense for nogle år siden endnu mere ind på de sociale medier, bl.a. Instagram.

“Vi vil skabe flotte visuelle oplevelser fra byen, og det har så skabt en personlig interesse for mig. At det kunne være sjovt at arbejde med det billedmedie,” fortæller han. “Det er sådan en interesse, der har varet ved i nogle år, og som jeg synes er rigtig hyggelig og giver en masse fine oplevelser.”

Søren købte sig et kamera – ikke noget prangende, forstås. For ham er det ikke det tekniske, der fænger, men de øjeblikke, hvor noget æstetisk interessant opstår i form af lys, linjer og stemning i naturen og byen.

“Jeg kan mærke, at jeg søger flere oplevelser på steder, hvor der er potentiale for gode billeder og gode naturoplevelser. Jeg har tit mit kamera med, f.eks. når jeg er ude at gå med børnene, for nogle gange opstår der et magisk øjeblik.”

Et af de steder, hvor Søren er taget ud for at forevige øjeblikke, er det gamle Fun Park Fyn mellem Vissenbjerg og Aarup på Vestfyn. “Jeg kan selv huske, hvordan jeg var derude i min barndom. Så en eftermiddag, hvor jeg alligevel var på de kanter, tænkte jeg, at jeg kunne tage derud og tage lidt billeder. Jeg måtte gå et langt stykke forbi grusgrav og krat, men jeg kom ned til den gamle vandrutschebane til sidst,” fortæller Søren og smiler stort.

.

Et hverdagsglimt, der vandt publikumsprisen

Konferencedeltagernes favoritbillede blev altså Sørens aftenskud af Hans Jensens Stræde taget i februar i 2019.

“På vej hjem fra arbejde havde jeg mit kamera med, og så fangede jeg, at lyset var der. Og der er nogle gange, på sådan en kold vinterdag, at der godt kan være lidt mennesketomt, men den dag var der masser af liv. Det fik jeg så indfanget…” fortæller Søren, mens han tydeligt genkalder sig den kolde eftermiddag med det flotte lys. “Så det handler om at have kameraet med, når momentet opstår. Jeg er ikke tålmodig – jeg står højest lige et halv minut og indfanger en situation.”

At det var publikumsprisen, Søren vandt, sætter han stor pris på. Særligt fordi, det er netop er det, der er en del af missionen, når han tager billeder: “De billeder, jeg tager, er jo i virkeligheden lidt affødt af det arbejde, jeg har. Jeg vil jo gerne indfange de stemningsfulde gode øjeblikke der, hvor jeg er. Så jeg prøver at tage nogle billeder som viser den verden, vi lever i. Derfor er jeg glad for at høre, at jeg har indfanget en situation, som folk synes er kendetegnende for Fyn.”

 


Vil du vide mere?

Læs mere om Inspiring Denmark og se flere af Søren Brønseruds pletskud her.

Mød også de tre andre, der vandt juryens hjerter lige her – måske får du selv lyst til at fange de magiske øjeblikke i Syddanmark.

Se alle de smukke billeder fra konkurrencen her.

.