2. October 2019

Vi skal stå sammen om at tiltrække internationale konferencer

Outreach

Øget omsætning, flere arbejdspladser og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft er blot nogle af gevinsterne, når internationale konferencer kommer til byen.

Vi kan få Syddanmark til at stå endnu stærkere som destination for internationale konferencer, hvis flere aktører i byerne bliver involveret i processen.

Der er kamp om at tiltrække internationale konferencer. Derfor opfordres byer, hoteller, virksomheder og konferenceværter til i fællesskab at bidrage til den gode oplevelse for den international konferencegæst. Det mener Else Aldahl, kongreschef hos Inspiring Denmark:

”For os i Inspiring Denmark handler det om at få vores samarbejdspartnere til at se formålet og idéen i at stå sammen om at tiltrække konferencer til Syddanmark. Vi vil fremover sætte ekstra ind på at involvere de lokale virksomheder og skabe outreach-aktiviteter. Det kan eksempelvis være virksomhedsbesøg eller matchmaking mellem lokale virksomheder og delegerede i forbindelse med konferencen. En involvering af det lokale erhvervsliv vil styrke vores bud og markedsføring af destinationen,” siger Else Aldahl.

Inspiring Denmark har derfor et øget fokus på at styrke kontakten mellem aktører og involvere det lokale erhvervsliv. Pointen er, at hvis de mange forskellige involverede sætter sig sammen, så kan nye ideer opstå og aktørerne kan aktivere deres respektive netværk i byen.

.

Aktører skal være bevidste om, hvad der gør deres by attraktiv

Der er mange gevinster for aktørerne, når en international konference kommer til byen. På den korte bane er det f.eks. øget omsætning for byens hoteller og restauranter. På den lange bane kan det eksempelvis skabe investeringer, flere arbejdspladser, øget eksport og tiltrække talenter til virksomheder og institutioner.

”Hos Inspiring Denmark vil vi arbejde for at bringe aktørerne sammen forud for en konference. Det gør vi bl.a. for at se på, hvilke outreach-aktiviteter, der kan bringes i spil i forhold til konferencens tema og målgruppen for konferencen. Når byens aktører mødes på den måde, skaber det bevidsthed om, hvilke tiltag, der er særligt attraktive for den enkelte konference,” siger Else Aldahl.

.

Et fælles dansk projekt om at styrke outreach

Det er ikke kun i Syddanmark, at man har fokus på at få etableret en stærk kontakt mellem konferencerne og det lokale erhvervsliv.

Inspiring Denmark er med i den nationale forening MeetDenmark. Her arbejder vi, sammen med de øvrige medlemmer af foreningen, på at skabe en fælles dansk model for, hvordan arbejdet med outreach kan udvikles. Her har man analyseret en række konferencer i verden. Resultaterne af analysen peger på, at outreach-aktiviteter i forbindelse med en international konference bidrager til skabe resultater for de involverede.

Har du en idé til en kommende international konference, eller har du brug for hjælp til at byde på en konference, er du altid velkommen til at kontakte Inspiring Denmark.


Yderligere oplysninger

Kongreschef Else Aldahl: ela@inspiringdenmark.dk

Læs mere om MeetDenmark

Læs mere om Inspiring Denmark her.

 

.